Kedvetlen, rosszkedvű vagy ebben az időben? Igyál ORBÁNCFŰTEÁT! :)

Borús, ködös esős napok következnek. Hamar sötétedik, és ez nem kedvez az ember hangulatának. Az évnek eljött az az ideje, amit talán a legkevesebben szeretnek. Sokan emiatt, és a napi gondok, a stressz, a megélhetési megpróbáltatások, a munkanélküliség, betegségek egyre lehangoltabbá teszik az embert. Sokan vannak, akik egyedül élnek évek óta, vagy egyedül maradtak, mert elváltak, szétszakadt a család. Vagy éppen gyermekeik utaztak a messzi távolba, más országokba, szebb, jobb jövőt keresve. Ilyenkor szinte észrevétlenül lopózik be a szívbe a búskomorság vagy a depresszív hangulat.

Ez senkinek sem jó, és érdemes még időben nyakon csípni ezt az áldatlan hangulatot.

Mind füves Gyuri bácsi mind pedig Mária Treben egy , a környezetünkben termő gyógynövényre hívja fel a figyelmünket.

Ez nem más , mint az ORBÁNCFŰ.A népnyelv Szent János virágának is nevezi. A régi hitvilágban az orbáncfűnek különleges, szép megnevezése van( mivel a növény nedve vérvörös) :

a keresztre feszített Krisztus vére” vagy „ Krisztus csodafüve”.

Mária Treben szerint, ez a gyógynövény a legjobb sebolaj, fájdalomcsillapító, gyulladásgátló. De ami a lényeg: az idegrendszerre nagyon jó hatással van! A DEPRESSZÍV HANGULAT, továbbá idegsérülések, hisztériás rohamok, holdkórosság, idegbetegségek, ideggyulladások, neurózisok, bármilyen idegbántalmak, de még az álmatlanságban is segít.Nagyon jó orbáncfűolajjal bekenni az idegfájós területet is.

Füves Gyuri bácsi szerint is fantasztikus antidepresszáns, hangulatjavító, stresszoldó, nyugtató. Erős immunrendszer erősító hatása van.

Mi kell egyéb ebben a borongós, hideg időben? Miért ne próbálnánk ki egy újabb gyógynövényt az Isten patikájából?

Teakészítés: 1 púpozott teáskanálnyit leforrázunk 2 dl vízzel és állni hagyjuk. Én mindig megvárom, amíg a növény lemegy a pohár aljára. Igaz, így erősebb teát kapunk.

Fontos infó: Ne használjunk fémszűrőt, mert tönkreteszi a növény gyógyhatását. Sőt, ha lehet , akkor fémkanál helyett használjunk fa vagy műanyag kanalat. Én személy szerint mindig szabad kézzel veszem ki a zacskóból.

2017-11-09T18:41:40+00:00