Jézus a mérce

Számomra Jézus a mérce. Nagyon magas léc ez. Szinte elérhetetlen.  Tudom. Hisz az ő tudatszintje nem vetekedik senkiével sem. Amit ő képvisel, az a hatalmas Szeretetenergia, a Forrás energiája, amire mindannyian vágyakozunk, és ami természetesen bennünk is meg van, csak sok emberben még bujkál, mert nem meri felvállalni.

A keresztény egyház azt tanítja, Ő Isten fia. A Mennyei Atyáé. A mi urunk Jézus Krisztus.

Viszont én is a Mennyei Atya gyermeke vagyok, az én lelkem is belőle lett teremtve, meg a tiéd is. És nekem Jézus a NAGY barátom, akire mindig lehet számítani. Sosem csal meg, nem hagy el, nem hanyagol el, mindig van rám ideje. Nem cserél le más barátra. Lehetetlen benne csalódni. Ő az igazi, örök barátom. Aki szelíden bár, de határozottan segít előre haladnom a lelki fejlődésemben.  Hihetetlenül jó tanácsokkal lát el, ha elbizonytalanodom. Nem erőszakos, nem követelődzik, nem büntet meg (mint ahogy a Mennyi Atya sem), csak megmutatja, merre van az arra. Megmutatja, mekkora a bocsánatkérés és megbocsájtás ereje. Milyen energiákat szabadít fel, amikor áldozatot hozok másokért. Hogyan és miképp tudom felvenni a kapcsolatot az „otthoniakkal“. Hogyan tudom lelkemet „karbantartani“. Segít az öngyógyítás folyamatában is. Rávilágít, mik azok a cselekedetek, amik az univerzumi törvények alapján már nem méltók hozzám. Persze ennél sokkal, de sokkal több titkot is felfed előttem az élet körforgásáról, a kellő időben, mindig, amikor már megérem rá.

Gondolom, ha buddhista lennék, akkor Buddháról írnám mindezt, ha a hinduizmust választottam volna, akkor Krisnáról, Rámáról, Siváról, ha muzulmán lennék, akkor Mohamed prófétáról.  És ez így van rendjén.

De én Jézust választottam. Mert úgy érzem, lelkem hozzá tartozik. Mert nekem ő tetszik, amit ő képvisel! Általa teljes védelem alatt állok.

Senki nem mondta, hogy könnyű út ez. Sokan nem is választják. Nem hiszik hatalmas erejét, nagyságát.

Dr. Wayne Dyer  Az ambíciótól az értelemig című filmjének végén így fogalmaz:

Van egy nagyszerű sor a Jelenések Könyvében, amikor Jézus azt mondja:

“Ha olyan akarsz lenni, mint én, tudva, hogy hasonlóak vagyunk, én segíteni fogok. Ha nem akarsz olyan lenni, mint én, várni fogok, amíg meggondolod magad!

És te meg fogod gondolni magad!”  🙂

 

2018-03-30T09:26:46+00:00