Ismered a mezei zsurló gyógyító hatását?

Tudtad, hogy többek-között képes kitisztítani olyan mértékben a vizeletkiválasztó rendszeredet, hogy még a vesekő, vesehomok is távozik a szervezetedből? 

Azt már sokan tudják közületek, hogy a vesekő kialakulásáért javarészt a párkapcsolati problémáid a felelősek. Tehát lelki „nyavalyára” vezethető vissza. Amikor leszületünk, természetesen rengeteg tanulnivalót hozunk magunkkal. A párkapcsolat is ilyen. Ki ne szeretne boldogan élni egy társsal? De ha körülnézel, mennyi mindenkinek ideális a párkapcsolata, házassága? Tudjuk, hogy kevésnek. Mert az esetek többségében bizony tanuló kapcsolatról van szó. Ami lelkileg nagyon megviseli az embert, amíg meg nem tanul mindent ezzel kapcsolatban. És ez pont a vesére és az egész vizeletkiválasztó rendszerre csapódik le. Még azoknál is jócskán előfordul, akik bár nagyon szeretnének társat, de nem találkoznak a megfelelővel.

A mezei zsurló egy fantasztikus gyógynövény, ami víz közeli réteken, mezőkön nő. Rokona a mocsári zsurló mérgező! (A tapasztalatom azt mutatja, hogy másképp néz ki, másmilyenek a levelei). Azért mielőtt leszeded, és felhasználod, alaposan nézz utána!  A zsurlót vizelethajtóként is isszák, mindenféle húgyúti fertőzést megszüntet, és nem utolsósorban kitűnő reumára, köszvényre és ízületi gyulladásra is. Vérzéscsillapító. Segíti a lerakódott zsírok felbomlását, ezért fogyasztó hatással rendelkezik. Erősíti a hajat, fogakat, csontokat.

A zsurlókúra soha ne tartson tovább 6 hétnél. Utána 4 hetes szünet következik. És lehet újra kezdeni.

Áldott állapotban lévőknek, szoptató anyáknak, 12 éves kor alatt, és szívelégtelenségben szenvedőknek nem ajánlják.

Ui. Bella kutyánk pár hete a jéghideg forrásokban való mértéktelen fürdés hatására megfázott és húgyúti betegségben szenvedett, kis vér is jött a vizelettel együtt.  Pásztortáskából (ami hihetetlen hatékony vérzéscsillapító) és mezei zsurlóból teát készítettem. Ezt a teát csöpögtettük oda, ahol pisil, borogattuk vele, és ezt kínáltuk víz helyett is. Megitta. Miután a vérzés abbamaradt, más csak a zsurlóval itattuk. Hamarosan sikeresen kilábalt belőle.

2018-07-12T08:58:56+00:00