Húsvéti gondolataim

Nézem a természetet, ahogy újra életre kel. Ahogy bimbók sarjadnak, majd a napfény megcsiklandozza őket és kipattannak, hogy levelekké, szép virágokká, majd később gyümölccsé váljanak. Igaz, ha jön a tavaszi fagy, vagy a jégeső, sok bimbó, virág elpusztul. De a többi megmarad! Megmarad és éli az életét tovább. Fejlődik, növekszik, míg a végén kiteljesedik. Így vagyunk ezzel mi is.

Húsvét vasárnap a mi hagyományaink és hitünk szerint Jézus feltámadását jelenti. Megharcolta a harcát a gonosszal. Megmutatta az utat, hogy igenis lehet győzni a negatív erőkkel szemben. Gondolom Jézus is félt, de soha nem adta fel az útját, a hitét, a meggyőződését, azt hogy legyen bárhogy is, a végén mégis az igazság és jó győz. A szeretet ereje vezérelte, ezt tanította nekünk. De azt is, hogy amikor itt az idő, akkor bizony színt kell vallani. Ő nem bujdosott, vagy inkognitóban gyógyított, hanem nyíltan felvállalta, hogy kicsoda. Mindezt békésen tette. Igaz, voltak helyzetek, amikor menekülnie kellett , vagy éppen határozottan megnyilvánulnia.

Ebben a mai nehéz helyzetben, amikor nem igazán tudjuk mi történik, mi készülődik, akár ellenünk is, Jézus most is mutatja az utat.

Üzenete: Legyél bátor, kitartó, légy nyitott az igazságra, mert az visz előre. Legyen meg benned a szeretet, mert ezt az erőt senki nem veheti el tőled. Teremtsd meg a belső békédet, mert akkor nem tudnak befolyásolni a gonosz erők.

És természetesen sziklaszilárdan higgy egy szebb jövőben, és abban, hogy a jó végül győzedelmeskedik a negatív világ felett,

Áldott húsvétot, lelki feltámadást kívánok nektek!

2021-04-05T09:11:55+00:00