Felejthetetlen ajándék

Kaptál már ilyet?

Persze, ajándékot ad és kap az ember: csak úgy, vagy szülinapok, névnapok alkalmából és ugye karácsonykor. De felejthetetlent? Ami nem tárgyi ajándék, és ami spontán, szívből jövő? Ami egyszeri, megismételhetetlen? Én kaptam:

Egyszer, amikor a gyerekeim még pubertások voltak, a munkából hulla fáradtan hazaérkezve hatalmas rendetlenség fogadott. Annak ellenére, hogy megígérték, kitakarítanak. Ráadásul megleptek különböző anyagi követeléseikkel is, hogy ez kéne meg az kéne nekik, de most, azonnal, nem törődve nehéz anyagi helyzetünkkel. Szó szót követett, vita, veszekedés, ajtócsapkodás lett a vége. És mert sok mindent igazságtalanul a fejemhez vágtak, én teljesen kiborultam. Nagyon bántott a dolog, és egy  ideig képtelen voltam velük beszélni. Ők is tudták, hogy elvetették a sulykot, és némán hallgattak. Aztán egyszer csak felöltöztek, és eltűntek. Nem szóltak semmit, csak elmentek. Mikor visszajöttek, azt vettem észre, nagyon sutyorognak.
Este, mikor mentem aludni , az ágyamban meglepetés fogadott. Egy kis piros szív, mellette egy papír ráírva: Levél anyának. ” Anya, bocsánatot kérek mert csúnyán beszéltem veled, nagyon szeretlek. Robika és Réka.” Képzelhetik, hogy könnyek gyűltek a szemembe. Aztán odajöttek, megölelgettük egymást, és mindent megbeszéltünk. És akkor, ott rádöbbentem, hogy a legnagyobb ajándék számomra az, hogy kaptam két fantasztikus gyermeket, akiknek sikerült szívükbe beplántálnom a szeretetet, akik tudnak bocsánatot kérni és megbocsájtani, akik nélkül üres lenne az életem.

Már csak napok kérdése, és itt a karácsony. A szeretet ünnepe, Jézus Krisztus születésének ünnepe. Mindannyian kaptunk egy ajándékot, a legnagyobbat, amit ember kaphat a földön. Egyenesen a Mennyei Atyától, s hogy miért?

“Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy ha valaki hiszen ő benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.” János 3.16

Kívánom mindenkinek, hogy észrevegye és értékelje a saját felejthetetlen ajándékát! Áldott karácsonyt!

2017-12-17T17:24:37+00:00