A Cickafark

Nem ismered? Lehet, hogy ideje. mert minden nő nagy barátja, gyógyítója.

Már szeptember van, de még folyamatosan nyílik a Cickafark. Megfigyeltem, hogy az idén nálunk rengeteg van belőle.

Bárhová lépek, találkozom vele. A Duna – parton, a kis réteken, vagy akár a lakótelepi lakások közötti zöld területen. Múlt évben nem volt ennyi nálunk. De hogy – hogy hirtelen ilyen sok nőtt?

A mondás azt tartja, hogy a Jóisten oda küldi „tömegesen” azokat a gyógynövényeket, ott hinti el a magjait, ahol nagy szükség van rá.

Régen minden faluban élt – szerintem ma is él – legalább egy vajákos asszony (olyan ember, aki ért a népi gyógyászathoz, és természetesen a gyógyfüvek szakértője), aki pontosan ismerte a természet üzenetét, a láthatatlan világ törvényeit. Amikor látta, hogy a falu határában tömegesen kezd nőni ilyen vagy olyan gyógynövény, egy jó nagy adagot be is gyűjtött belőle. Tudván, értvén az üzenetet, hogy nemsokára a faluban olyan betegség üti majd fel a fejét, aminek gyógyításához nélkülözhetetlen lesz.

Ilyen csodálatos amúgy az isteni gondviselés! Még mielőtt tudnánk, már gondoskodik rólunk! Nekünk CSAK észre kell venni, leszedni, és mondjuk teának megfőzve meginni.

És képzeljétek! Teljesen ingyen van! Az Isten patikája már csak ilyen! Hát nem csodálatos? 😀

De nézzük, mire is jó a Cickafark ? Mária Treben az írásaiban nem győzi hangsúlyozni ennek a szenzációs növénynek gyógyerejét. Sőt, rendre felhívja a figyelmet arra, hogy kortól függetlenül, minden lánynak, nőnek, fiatalnak vagy idősebbnek nagy szüksége lenne, legalább heti minimum egy – két csészét meginni belőle.

A fiatal lányoknál segíti a rendszeres menstruációt, idősebb nőknél a változó korban, vagy pl. petefészek gyulladásnál. De jótékony hatással van minden egészséges nőre is.

A régi füvészkönyvek úgy emlegetik a Cickafarkat, mint minden betegség gyógyítóját.

Tapasztalataim alapján sokat segít a migrén enyhítésében, vagy akár másnaposságnál.( más gyógynövénnyel keverve)

Például egyik ismerősöm lánya arról panaszkodott, hogy már fél éve abbahagyta a fogamzásgátló tablettát, de a menstruációja még mindig rendszertelen, ki – ki hagyogat. Mindenfélét kipróbáltak, hiába. Mária Treben gyógynövényes könyveiből kiolvasva a Cickafark, Palástfű, Fehér fagyöngy keveréket ajánlottam. Ez bevált! Azóta menstruáció előtt egy – pár nappal fogyasztja .

A Cickafarkat sok más gyógynövénnyel keverve is lehet inni. Hatásos a belőle készült ülőfürdő is.

Szedése: Legjobb, ha napos időben szedjük, mert ilyenkor a legtöbb benne az illóolaj, ami által nagyobb a gyógyító hatása. Szárítsunk belőle télre is.

Soha ne szedjük út széléről, vagy olyan helyen, ahol sok autó közlekedik. Mivel NEM ajánlatos lemosni, igyekezzünk a lehető legtisztább területről gyűjteni.

Soha ne tépjük ki gyökerestül, hogy következő évben is nőjön.

Jó tanács: Ne csak magadra gondolj! Ne szedd le mindet, hagyj másnak is belőle!

2017-09-03T19:39:08+00:00