Megoldás-e az öngyilkosság? ( egy kicsit más szemszögből)

Az öngyilkosság az emberiség történelmében mindig jelen volt, sőt napjainkban, ezekben az embert próbáló időkben egyre gyakrabban nyúlnak ehhez a suta „megoldási módhoz” azok a földön élő lelkek, akik nem találnak kiutat problémáikból, bizonyosan nehéz élethelyzeteikből. Ilyenkor a rokonság, szomszédok, ismerősök, a külvilág értetlenül áll a dolog előtt. Miért tette? Mi lehetett az oka? Szegény! Nagyon nehéz lehetett neki! És sajnálják!

De! Valóban csak ez a megoldás kínálkozott? Ez az egyetlen? Eldobni a földi életet, a testet, amit kapott  a fejlődéséhez? Tönkretenni, megölni? Tudom, kemény szavak ezek, de gondoljatok csak bele…

Amikor valaki önsajnálatból ezt a megoldást választja, akkor még nincs tisztában a következményekkel. De abban a pillanatban, mihelyt átlépi a küszöböt, már tudja, hibát követett el, amiből nincs visszaút. Felelnie kell ezzel a cselekedetével, hisz egyrészt megszegte az „otthon” kötött szerződést, tönkretette a rábízott testet, ami által a földön egy újabb inkarnáció keretén belül fejlődhetett, tönkretette, keresztülhúzta a családja, rokonai, barátai azon feladatait, amikkel ők érkeztek, és aminek nyilván ő maga is szerves része volt. Tehát egyetlen önző tettel egy csomó lélektársának húzta át a „programját’.

Másrészt meg saját, előre megtervezett életútját sem fejezte be, elszaladt előle, a kihívások elől, mert nem talált más megoldást. Ilyenkor a lélek még nem tudja, hogy nincs menekülés, a fejlődéséhez vállalt feladatait be kell fejeznie. Így amikor visszatér lelki hazájába, a szeretetteljes fogadtatás ellenére nem kap dicséretet, hanem azt mondják: korán jöttél, csalódottak vagyunk. Ilyenkor a szellemi vezetője és a Nagytanács tagjai  segítenek rávezetni őt arra, hogy jöjjön vissza, és fejezze be, amit elkezdett.

Az esetek többségében a lélek belátja, hogy sok más megoldás is kínálkozott, csak nem vette észre. Így a lélek, bár vonakodva, de az újabb inkarnációt választja.

Dr. Michael Newton pszichoterapeuta (aki saját eseteit dolgozza fel a „Lelkünk útjai” című könyveiben) egy nagyon tanulságos eseten keresztül mutatja be egy öngyilkos fiatal lány történetét. (II. kötet, 29. Eset.)

Fontos tudni, hogy az öngyilkosjelöltek családja, barátai, közeli ismerősei, ha megbízik bennük,  segíthetnek rávilágítani a lehetőségeikre, ami által kirángathatják őket a mélypontból. De ehhez természetesen a másik fél együttműködésére is szükség van.  Nehéz feladat ez, hiszen a mélyponton lévő lélek tele van önsajnálattal, meg nem értettséggel és szinte mindig depressziós.

Ezért minden esetben  érdemes megpróbálni, még akkor is, ha reménytelennek tűnik a helyzet. Mert a fent leírtak alapján egyáltalán nem mindegy, hogy sikerül-e kisegíteni vagy egy óvatlan pillanatban tényleg megszünteti az életét.

 

 

 

2018-05-27T18:06:21+00:00