Döntéseink

Az ember élete tele van utakkal, vívódásokkal. Most melyiket válasszam? Merre tovább? Jó az irány? Helyesen döntök? Az eszemre vagy az érzelmeimre hallgassak? Hol vannak a belső megérzések? Az intuíciók? A hatodik érzék?

Annyiszor, de annyiszor áll válaszút előtt az ember! Szinte belegabalyodik, elveszik az élet labirintusában. Segítség! Kiállt fel. Miért nem jön már valaki, aki kirángat ebből? Aki meg tudja mondani, meg tudja mutatni? Akire lehet hallgatni?
Segítség! Hát senki nem hallja?

Mindenki hallja, de nem szól. Nem szólhat, mert ez a te választásod, döntésed. Senki nem mondhatja meg, jobbra vagy balra menj. Ez a te szabad akaratod.

Ők is tudják, két úton egyszerre járni nem lehet. Csöndben vannak és kívülről figyelik az eseményeket. Vajon hogyan döntesz? Mert egy nap eljön a döntés pillanata. Érzelem vagy értelem? Kettő az egyben itt most nem érvényesülhet.

Amíg figyelnek, nekik is eszükbe jut saját gyötrődésük, saját útjaik, választásaik. Tudják mennyire nehéz. Drukkolnak, mást nem tehetnek.Veled vagyunk, együtt érzünk veled- suttogják.- de neked egyedül kell döntened.

Az ember belegörnyed, tusakodik, még egy röpke pillanat erejéig visszakacsint oda, ahová a szíve húzza, Csak még egy kicsit állítsuk meg az időt! – kiállt fel- csak még egy kicsit….tétovázik…. aztán  hirtelen valami megmozdul benne, valami….

Itt az idő…felegyenesedik, és az értelem útjára lép…most az értelem győzött…

Hogy jó volt-e a döntés? Elárulok egy valamit! Nincs rossz döntés. Döntés van, ami meghatározza a további utad irányát. Épp ezért, soha ne tegyél magadnak szemrehányást, mert akkor a döntés pillanatában csak úgy tettél, ahogy azt te jónak láttad.

Érted?  🙂

2017-08-18T15:43:53+00:00