Bella kutya, az ágy és a holt lélek

Hát megérkezett Bella, a kis gombszemű fekete szőrmók.

Az első vele töltött éjszakát sose fogjuk elfelejteni, mert akkor éjjel valami nagyon fura dolog történt,

Aludni készültünk. A lakásnak két egymásba nyíló szobája volt, és a benti, a kisebb

lett a hálószoba. Akkora, hogy pont egymás mellett elfért két ágy. A fal és az ágy közötti szűk részt béleltük ki ideiglenesen Bellának, hogy oda feküdjön éjjel.

Én naiv azt hittem, ez így pont megfelel majd. Persze neki nemigen tetszett. Szegény, ahogy leraktuk a számára idegen helyen, elkezdett sírdogálni, nyüsszögni, szipogni. Én személy szerint nagyon sajnáltam, és kissé lelkiismeret furdalásom is volt amiatt, hogy ez a kiskutya el lett szakítva az anyjától, a testvéreitől.

Réka folyamatosan próbálta nyugtatni, kezét lelógatva simogatta, csicsígatta.

-Anya, tegyük fel az ágyra. Már teljesen elzsibbadt a kezem.

-Ja, persze! Akár be is takarjam nem? -dohogtam – Én igazán szeretem a kutyákat, és tudom, hogy tiszta, de az ágy tabu, érted? Van neki jó helye ott lent, és kész.

Bella persze, mintha értette volna, miről van szó, még hevesebben szipogott. De hajthatatlan voltam.

-Már van kutya, Réka, de az ágyba nem jöhet és kész. Tiszta hülyeség!

Lassan elszenderedtünk. Egyszer csak mind a ketten felriadtunk.

-Anya, hol van a Bella? Nincs a zugban. Nálad van?

-Nálam nincs-válaszoltam álmosan.

De akkor hol lehet? Ültünk fel az ágyban. Egymásra néztünk és szinte egyszerre rásandítottunk a kis szoba félig nyitott ajtajára, ahonnan át lehetett látni a másik szobába. A nagyszoba öreg, komótos bútorokkal volt berendezve, két nagy fotel társaságában. Ahogy odakúszott tekintetünk a másik szoba közepére, a bevilágító utcai lámpa fényében megláttuk Bellát. Nos, ha akkor álltunk volna, tutira földbe gyökerezik a lábunk.

Ugyanis a mi kis jövevényünk, Bella kutya, a nagyszoba közepén ült, és éppen a felé guruló kislabdáját nézte, miközben hevesen csóválta farkát. Utána hirtelen izgatottan felugrott, mintha valakivel játszana.

-A Szentségit! – Kiáltottam, mikor rájöttem mi folyik a másik szobában. Kiugrottam az ágyból.

Akkor már vagy fél éve jártam a metafizikai és szellemtudományi akadémiára, és pontosan tudtam, mi zajlik ott. Tudtam,hogy a kutyák is látják a láthatatlan világot, és hogy Bella játszik valakivel, ami nem lehet más, mint egy itt ragadt holt lélek. A holt lélek valamikor ember volt, de a teste halála után valamiért itt maradt, nem ment el.Vannak, akik szellemnek hívják.

És most egy ilyen lélek itt dekkolászik az albérletünkben! És én még nem tudom a módját, hogyan küldjem el!

Szóval átverettem, felkapcsoltam a lámpát, hónom alá kaptam a kutyát és elkiáltottam magam.

-Tudom, hogy itt vagy! De bárki is vagy, légyszives hagyjál minket békén. A frászt hozod ránk!

És egy fordulattal a kutyával a karomban becsaptam magam mögött a kisszoba ajtaját, aztán ugyanazzal a lendülettel beugrottam az ágyba.

-Anya- nézett ki pislogva Réka a paplan alól – elment?

-Mit tudom én?

-Én már láttam pár nappal ezelőtt a sziluettjét, amikor éjjel jöttem vissza a fürdőből. Ott ült a fotelben békésen egy öreg bácsika és mosolygott.

-Miért nem szóltál? Hát ezektől sose fogunk megszabadulni? Mindenhol ott vannak? Valamit csak lehet tenni! Isten bizony utána fogok járni is bármi legyen is az, megtanulom elküldeni őket!

Elegem van!!!

Mondtam zaklatottan, Még egy darabig az ágyban ülve csöndben néztük egymást a sötétben.

Mindketten a „ szellemes házunkra” gondoltunk, amiben éveken keresztül napirenden voltak ezek a parajelenségek., és bizony sok ilyen „élményben” volt részünk.

-Na aludjunk-szóltam. Akkor vettük csak észre, hogy Bella közben békésen elaludt az ágyban. -Nem hiszem el! – Sóhajtottam fel. – Kutya az ágyamban!

-Jaj, anya, hagyd már- motyogta Réka, miközben boldogan oda bújt Bella kis bucifejéhez. -Aludjunk.

Hmm. Lehet, hogy nem is olyan rossz vele aludni? És levetve végre ebbéli gátlásaimat és korlátaimat, én is a kutya mellé bújtam.

Másnap pedig szóltam a tanítómnak, akivel együtt sikerült megszabadulnunk ettől a kóbor lélektől.Valójában akkor tanultam meg, hogyan kell ezt csinálni.

2017-09-09T19:29:07+00:00