Bárcsak hinnél, akkor nem félnél annyira!

      Hogy miért? Mert a hit nagyszerű, felemelő dolog az ember életében. Mert tudod, lehet hit nélkül élni, de minek? A hit olyasvalami, ami átsegít téged minden akadályon. Kár, hogy az emberek java része még mindig nem hisz a HIT erejében. Pedig mennyi lelki nyomorúságtól kímélné meg magát!

Rengetegen szenvednek ezekben az időkben. Felborult a jól bevált régi rendszer. Már nem működnek azok a sztereotípiák, amik régen. De sokan képtelenek változtatni az elavult elveiken, annyira beléjük van ivódva. Nem találják a kiutat, mert képtelenek megváltozni. Ezért inkább tovább  szenvednek és félnek. Félnek mindentől. A változástól, a jövőtől, másoktól, önmaguktól, és félnek a haláltól. Másokra hárítják gondjaik okát, pedig az az igazság, ők az akadályai saját maguknak.

Amikor ismerőseimmel elkezdünk beszélgetni a hitről, sokan vagy meg sem hallják a lényeget, vagy azonnal elkezdenek tiltakozni: Ők nem vallásosak, nem járnak templomba, és nem hisznek az egyház által hirdetett szakállas, mindenható Istenben.

Valami nagyon félresiklott.

Mert a hit valójában több rétegű, több ágú. Én valahogy mindig úgy képzelem, mint egy nagy fát, melynek három vastag főága van, ami kisebb mellékágaival egymásba fonódva nő az ég felé.

Az egyik ága nem más, mint az ÖNMAGADBA VETETT HIT. Te, barátom, aki ezt olvasod, feltetted már magadnak a kérdést, hogy :

Hiszek magamban? Hiszek abban, amit csinálok?

Hiszek abban, hogy én is értékes, egyedi és nagyszerű vagyok?

Hiszem, hogy képes vagyok minden akadályt elgörgetni magam előtt?

A fa másik ága nem más, mint a MÁSOKBA VETETT HIT. Te hogy állsz ezzel? Tudsz -e még bízni, hinni valakiben? Mindenkit becsaptak már, mindenkinek vannak rossz élményei, tapasztalatai, de nem vagyunk egyformák. Kár lenne ezek miatt senkiben se megbízni. Tudsz-e bízni, hinni annyira másban, hogy elfogadod amit ad, mondjuk a segítségét, amikor szükséged van rá?

A fa harmadik ága az ISTENBE VETETT HIT. Biztosan gondolkoztál már valamikor azon, hogy az nem lehet, hogy csak egy nagy hústömeg legyél, csak test, ami egyszer megszűnik létezni? Ez tiszta hülyeség lenne, nem?

Biztosan érezted már azt, hogy valami más is van benned, a testedben, ami tud sírni, nevetni, aggódni, szeretni stb. Ez bizony egy nagy energia, amit mi földi szóval léleknek hívunk.

És itt jön a lényeg, honnan jön a lélek?

Kihez tartozik? Kihez tartozol? Ki vagy te? Van egy jó hírem. Igenis tartozol valahová, valakihez. Oda, amit mi fenti, fizikai szemmel láthatatlan világnak hívunk. Istenhez tartozol, belőle vagy egy kis darab, rész, amit nevezhetünk hatalmas, mindent elsöprő SZERETET energiának is. Ugye, mennyiszer vágyódsz a feltétel nélküli hatalmas szeretet után? Amit itt a Földön szinte lehetetlenség elérni, megtapasztalni, vagy ha igen, csak pici időre? Na látod, valójában Ő utána vágyódsz. Mert a lelked ismeri. Még akkor , ha te ezt nem akarod elhinni.

De egyszer elhiszed majd. és abban a pillanatban rájössz, hogy mindig van segítség, és hinni, tudni fogod, ki is vagy te valójában.

Azt hiszem a HIT az egyik legnagyobb ajándék a földi életünkben. Kérd ezt az ajándékot, és könnyebben megszabadulsz a félelmeidtől, amik gátolnak. Kívánom neked a hitet. Áldás!

2017-09-18T08:35:39+00:00
error: Content is protected !!