A VÉNUSZ

 

A Vénuszt „belső” bolygónak nevezzük, mivel a Merkúr és a Föld között kering. Csillagászati szempontból méretében és tömegében nagyon hasonlít a Földhöz, ezért a Föld testvérének is hívják. Asztrozófiai, asztrológiai körökben a Vénusz szintén fényhozó, egyrészt, mert a Nap előtt kel, hirdetve a világosság eljövetelét, másrészt a merkúri titkos tudás fényét viszi a külvilágba, jeleníti meg.  A régi korok emberei „kétarcúnak” is hívták, mert kétszer is látjuk egy nap. Egyik arca a Hajnalcsillag, ami a Napot, másik arca az Esthajnalcsillag, ami pedig a Holdat vezeti fel az égre. Mitológiai megjelenítője Aphrodité, a szépség és a szerelem istennője.

A Vénusz maga a szépség, harmónia, termékenység, művészetek, de a biztonság, és az egyensúly is. Hozzá tartozik a szerelem, érzelmesség, romantika, szépség, béke, harmónia, az egyensúlyra való törekvés, a párkapcsolat, a remény, az ízlés, zene, tánc, színház, festészet, szobrászat, az élet örömei.

Eleme: föld

Gyógynövényei: bojtorján és a cickafark

Féme: réz

Testi szinten: vesék, női nemi szervek, deréktáj, torok és részben a bőr

A képletben a Bika és a Mérleg jelének uralkodója.

Magas szintű működtetése: kreativitás, művészi érzék, képesség, jó ízlés, külső – belső igényesség, biztonságteremtés, romantika, hűség, szereti az élet örömeit.

Alacsony szintű működtetése: átmenetileg magamutogató, hűtlen, kéjelgő, csábító, rossz ízlésű, igénytelen, hanyag, lusta, kötekező, féltékeny, anyagias, birtokló, képtelen az örömre, a derűre, képtelen a harmónia megteremtésére.

 

Az asztroszkóban lévő helye többek között megmutatja, hogy melyik életterületen törekszel a harmóniára, békére, egyensúlyra, hol tud a legjobban kibújni a benned lévő „művész”, hol tudod legjobban megélni a szépséget, az élet örömeit.

 

2019-10-24T16:46:18+00:00
error: Content is protected !!