A SZATURNUSZ

A régi korok emberei szerint a Szaturnusz  után már a sötét semmi következik, ahová veszélyes átlépni. Így tehát ő lett a világ határán a „küszöb őre”. Ez a bolygó a Földről még szabad szemmel látható. Látványos, jégből és törmelékekből álló gyűrűrendszere van. Legalább 82 holdja ismert. Legnagyobb holdja a Titán nevet kapta.

Szaturnusz képviseli a tapasztalatok bölcsességét, a mester szintet, az időt álló értékeket, ami átmentődik az eljövendő korszakokba. És mivel ő kéviseli az IDŐt is, mitológia megjelenítője Kronosz, az idő istene. A legenda szerint Kronosz(idő), felfalja a perceket, órákat, napokat, éveket, sőt a gyermekeit is. Kivéve Zeuszt ( Jupiter), aki szintén a gyermeke. Őt anyja elrejti, és amikor megnő, felveszi  a harcot az apjával szemben( a Titánok háborúja). Győz, de nem bántja, hanem az Olümposzon ő lesz az „idő ura“.

A Szaturnusz szimbolizálja a kikristályosodást, összehúzódást, a lényegre koncentrálást, a lényegre figyelés képességét, értékek megbecsülését, tiszteletet, tapasztalati tudást és bölcsességet, az idő jelentőségét, a szigorú elvárásokat, elveket, de a korlátokat, bezárkózást, az elindulás és lezárás idejét is. Felelősségvállalás, kötelességtudat, megbízhatóság, gátlásaink leküzdése általi fejlődést. Szimbolizálja az idős embereket is. Jelzi a sorsunk legfontosabb karmikus munkáit, a próbákat, a csúcsok eléréséhez szükséges kitartást.

A Szaturnusz lényegében magában hordozza  a „bölcsek kövének“ , az „örök élet italának“ esszenciáját, őserejét.

Eleme: föld

Gyógynövényei: zsurló, ökörfarkkóró, fekete nadálytő

Féme: ólom

Testi szinten: csontrendszer, mészháztartás, bőr, inak, ízületek

A képletben a Bak és a Vízöntő jelének uralkodója.

Férfias jel.

A Szentség princípiuma.

Szimbolizálja a Vének tanácsát, ősi értékeket.

Magas szintű működtetése: Bölcsesség, hűség, pontosság, megbízhatóság. Komoly, mély gondolkodás, puritanizmus, a fejlődés igénye, kitartás, következetesség, szorgalom. Képes a fényt átmenteni a sötét korokon át a jövő idejébe.

Alacsony szintű működtetése esetén: Átmenetileg merevséget, gátlásosságot, bezárkózást, kisebbrendűségi érzéseket, félelmeket, érzéketlenséget, ridegséget, túlzott szigort, keménységet okoz, ami pesszimizmussal, önzéssel, pénzéhséggel, kíméletlenséggel, önmegtagadással, lélektagadással párosulhat.

 

 

 

2020-02-06T11:23:32+00:00
error: Content is protected !!