A MERKÚR

Mivel a Merkúr a Nap és a Föld között kering, tehát a Naphoz legközelebb álló bolygó, így szinte lehetetlen megfigyelni. De, közvetlenül napfelkelte előtt és napnyugta után látható, ami számunkra azt jelenti, hogy magában hordozza a fényességet, a fény üzenetét. Ezért a titkos tudások bolygójának nevezzük. Nem véletlen, hogy mitológiai megjelenítője Hermész, aki maga a titkos, zárt, hermetikusnak nevezett tudás. Ő az istenek hírnöke.

A Merkúr a gyermek, trónörökös.

A hírvivő, aki magában hordozza a titkos tudás megismerése által a felfelé, a fény felé emelkedés lehetőségét. A szellemi út képviselője, így életünkben megjelenik a kommunikációnkban, kereskedelemben, írásban, gondolkodásban, logikában, a tanulmányaink során, kíváncsiságban, utazásokban. Merkúr maga az eszmecsere és a gondolkodás.

Eleme: semleges, de leginkább levegősnek érezhető

Gyógynövényei: lándzsás útifű, martilapu, petrezselyem

Féme: bronz, higany

Testi szinten: tüdő, karok, az idegek, a nagyagy, beszédkészség, vékonybelek

A képletben az ikrek és a szűz jelének uralkodója.

Magas szintű működtetése: tiszta logika, világos, érthető és másokat megértő kommunikáció, érdeklődés, kíváncsiság, jó humor, nyelvérzék, irodalmi, szónoki, előadói, tanítói képességek, találékonyság, sokoldalúság. A kereskedelemben becsületesség.

Alacsony szintű működtetése: átmenetileg kommunikációs problémák, fogalmazási zavarok, hebrencs, magyarázkodás, hazugság, csalás, hamis ígérgetések, hűtlenkedés, felszínesség, indiszkréció, felületesség, szétszórtság.

Azon a területen, ahol az asztroszkópban van, megmutatja, hogyan gondolkozol, milyen jellegű az alapkommunikációd, milyenek az emberi kapcsolataid. Mivel nagyon sokrétű a jelentése, a képletbeli helyzetből derül pontosan az üzenete.

 

 

2019-10-20T13:48:49+00:00
error: Content is protected !!