A MARS

 

A Mars már a „külső“ bolygók közé tartozik, mert a Naprendszerben a Föld után következik. Jelképesen mondva, már távolodik a megszokott, hétköznapi földi dolgoktól. A magyarok Hadakozó csillagnak is nevezték. Mitológia képviselője Árész, aki eredetileg pásztoristen volt, csak később vált a hadak, háborúk istenévé. Félelmetes nagy ereje volt. Nagy harcos volt, aki külső – belső harcait egyaránt megvívta, többször elbukott, amiből képes volt talpra állni. Elnyerte Aphrodité szerelmét. Két fiáról, Phoboszról ( Félelem) és Deimoszról(Rettegés) nevezték el a Mars két holdját is.

A Mars maga a tűz, világosságot teremtő erő. A belső tüzet is jelenti, és a nagy belső harcot, ami a saját magunk feletti győzelmet, az ösztönerők, és NEM utolsó sorban a bennünk lévő félelem legyőzését célozza meg. Ugyanakkor szimbolizálja még a lendületet, elindulás erejét, szellemi erőt, bátorságot, lázadást, konfrontációkat, szabadságvágyat, a vezetés igényét, szenvedélyt, ösztönenergiát, akaratot, megújulás képességét.

Eleme: tűz

Gyógynövényei: csalán, a borsmenta és a hagymafélék

Féme: vas

Testi szinten: izmok, orr, vér, artériák, a belső elválasztású mirigyek, a férfi nemi szerv, epe

A képletben a Kos és a Skorpió jelének uralkodója.

Aktív, férfias princípium.

Szimbolizálja a testi – lelki – szellemi erőt.

Magas szintű működtetése: Férfiasság, bátorság, nyíltság, erős akarat, le tudja győzni saját magát, lendület, lovagiasság, lelkesedés, a legnehezebb harctól sem riad vissza, mer nyíltan szeretni. Biztonságot, melegséget sugároz.

Alacsony szintű működtetése: Ideiglenesen erőszakosság, kegyetlenkedés, agresszivitás, bosszúállás, féltékenység, akaratgyengeség, cselekvésképtelenség, nemi gyengeség vagy a túlzott szexuális vágy, égések.

Az asztroszkópbeli helyzete többek között megmutatja, melyik életterületen vár rád küzdelem, ami mindig az előrehaladást, önlegyőzést ( pl. félelem és a rettegés legyőzése! ) is megcélozza. Hol várhatóak újrakezdések, más utakon való elindulások, esetleg konfliktusok, harcok, viták, összetűzések.  Melyik életterületen nyilvánul meg az a belső tűz, erő,  amire szükséged van.

 

2019-10-26T17:12:12+00:00
error: Content is protected !!