A JUPITER

Jupiter a naprendszerünk legnagyobb bolygója. Tizenhat holdját fedezték fel eddig, és egy vékony gyűrű is körbeöleli. Ő van legközelebb a Naphoz. Ő képviseli az Istenkeresést, a fény felé fordulást, a kitágulást, kiterjedést. Mitológiai képviselője nem más, mint Zeusz, akit anyja, Rheia születésétől fogva egy barlangban rejteget, nevel, hogy megerősödve tudja majd átvenni apjától, Kronosztól a hatalmat. Jelképesen mutatja, hogy ahhoz, hogy méltók legyünk az igazságra, erőssé kell válnunk.

A Jupiter a törvény, az igazság, a jog, a becsület, a tisztesség, hit, tanítás, megváltás útja. Ő nyilvánul meg többek között a nagy utazásokban, távlati jövő megtervezésénél, a közösségi munkában, vallásokban, egyházakban, filozófiában, politikában, jogban, felső tanulmányokban, adakozásban, jóságban, mély beszélgetésekben.

 Eleme: tűz-fényhozó, melegítő erő

Gyógynövényei: zsálya, citromfű

Féme: ón

Testi szinten: máj, combok, a növekedés, zsírfelhasználás

A képletben a Nyilas és a Halak jelének uralkodója.

Aktív, kiáradó, férfias princípium.

Szimbolizálja a Szeretet bölcsességét.

Jupiter a beavató, tanító, főpap.

 

Magas szintű működtetése: Vállaja önmagát, hitét, filozófiáját. Fejlett erkölcsi és igazság érzet, tudás-bölcsességvágy, elegancia, megértés, becsület, alázat, a múlt értékeit megbecsülő, egészséges önbizalom, hit, sportszeretet, áldozatra készség.

Alacsony szintű működtetése esetén: Csak az ő igaza az igaz, csak neki van igaza, peres ügyek, üres beszéd, hiúság, vallásos álbuzgalom, képmutatás, mértéktelenség, félrevezetés, gőgösség, gyávaság.

 

 

 

2020-01-21T12:31:22+00:00
error: Content is protected !!